Biljetter till Aladdin Sundsvall!

8 november, 2017

Idag Onsdag 8 November byter vi biljettombud för Musikalen Äventyret Aladdin Sundsvall från Ticketmaster till Entré Sundsvall. Vi släpper upp biljettförsäljningen imorgon Torsdag via Entré Sundsvall.

www.entresundsvall.se

 


Markoolio som onde trollkarlen El Zallham

21 maj, 2017

markoolio

Marko Lehtosalo, känd som Markoolio, kommer att spela den onde trollkarlen El Zallham i Äventyret Aladdin. Marko ”Markoolio” Lehtosalo kommer att ikläda sig rollen som den super ondskefulle trollkarlen EL ZALLHAM.
– Att spela ond, elak och lite småful är svårt för mig som är så oootroligt snygg och snäll, säger Markoolio lite skämtsamt och det ligger kanske en del sanning i det efter som vi ofta ser honom i ganska snälla roller.

Regissören Robert Dröse tycker att Markoolio passar perfekt till rollen för att han har en så ”galen och härlig energi” och det passar in i rollen som den megaskurksaktiga och superklantiga looser-magikern EL ZALLHAM.

För att bli riktigt farligt ond och oberäknelig tänker Markoolio plocka fram sin finska sisu, det vill säga att han tänker ”pryta” på finska! Lyssna gärna och blir det för läskigt så är det bara att blunda.

Vem är Markoolio?

Denna folkkära artist är mer eller mindre känd av hela svenska befolkningen men vi tänkte ändå dra liten kort historia om hans karriär.

Det hela började med att Marko ”upptäcktes” på en buss ifrån Orminge i Nacka in till Stockholm city, då han och hans kompisar skulle festa. De satt och sjöng på en låt som var med i ett TV-program som Marko gjorde i samband med hans mediautbildning. Två musikproducenter befann sig på bussen, de gick fram till Marko efter att ha hört honom sjunga och berättade att de ville arbeta ihop med honom. Den första singeln ”Sommar och sol” kom cirka 2 år senare och blev en stor succé.

Sedan dess har Marko släppt ett antal singlar och album, som exempelvis ”Vi drar till fjällen”, ”Sola och bada i Piña Colada”, ”Rocka på” och ”Ingen sommar utan reggae”. Han har också medverkat i ett flertal teateruppsättningar som bland annat ”Saturday Night Fever”, ”Karlsson på taket smyger igen” och självfallet vår egen familjemusikal ”Trollkarlen från Oz”. Det har även blivit ett antal underhållningsprogram, som till exempel ”Smartare än en femteklassare” och ” Let’s Dance”.

De flesta känner väl till vem denna artist är men vi har lyckats få honom att avslöja en hemlighet som ingen annan vet..

Markoolio försöker förklara handlingen

Om du vill veta mer om Äventyret Aladdin så kan du lyssna på denna video där Markoolio försöker att förklara handlingen! :- )

Biljetter till Äventyret Aladdin

Äventyret Aladdin har premiär 26:e december på Waterfront i Stockholm och kör sedan turné runt om i landet. Skaffa en biljett till din stad idag!

KÖP BILJETT HÄR!


Följ resan med vår nya familjemusikal!

5 maj, 2017
Fotograf: Peter Knutson

Fotograf: Peter Knutson

Vår nya familjemusikal Äventyret Aladdin har premiär 26:e december, men en stor del av jobbet börjar mycket tidigare än så. Följ med oss på hela resan bakom kulisserna, med allt ifrån hur idén föddes till pressfotografering, biljettsläpp, audition, repetitioner och mycket mycket mer.

Häng med när musikalen Äventyret Aladdin går från idé till färdig musikal genom att följa oss här på bloggen, samt på Facebook och Instagram! Vi rekommenderar även att du köper biljett redan nu för att få bra platser när turnén kommer till din stad.

Därför blev Äventyret Aladdin familjemusikal

Vi frågade manusförfattare och regissör Robert Dröse om varför det blev just Aladdin?

 

Rollerna sattes och Charlie Grönvall, den charmige killen från Idol blev Aladdin (läs mer om Charlie i tidigare blogginlägg). Folkkära Claes Malmberg och Marko Lehtosalo, aka Markoolio var självklara som Anden och trollkaren El Zallham, samtidigt som rolige Kim Sulocki fick rollen som den svängiga dromedaren Jabar. Vi hade också möjlighet att få vackra Renaida Braun (också känd från Idol) som prinsessan Safa.

Pressfotografering

Vi fick följa med bakom kulisserna när artisterna skulle plåtas och de delade också med sig av sina förväntningar inför föreställningen. Stora frågor dyker upp som exempelvis: ”Hur ska Claes Malmberg lyckas klämma sig ner i lampan?”, ”Hur ska Kim Sulocki tolka sin roll som Dromedar?” och ”Vad tycker Markoolio om att få spela ond?”

Biljettsläpp

Det blev ett hejdundrandes biljettsläpp där ensamblen satt i soffan hos TV4 Nyhetsmorgon och pratade om föreställningen. Det var också en hel del intervjuer från övriga pressen, både i radio och för ett flertal olika tidningar. Intresset var stort!

Audition

Sen var det dags för audition för att hitta artisterna till alla övriga roller. Ansökningarna haglade in och vi kunde inte sluta häpna över vilka grymma talanger det finns där ute. Producent Anna Norberg berättar att de hade kunnat köra minst 3-4 uppsättningar av föreställningen med olika artister, enbart för att det finns så många som är duktiga.

 

Missa nu inte att följa med på resten av denna fantastiska resa! =D

Följ oss på Facebook och Instagram!


Charlie Grönvall är Aladdin

23 april, 2017
charlie grönvall

Fotograf: Peter Knutson

Charlie Grönvall kommer att spela Aladdin i vår nästkommande familjemusikal Äventyret Aladdin som har premiär på Waterfront i Stockholm 26:e december. En mytomspunnen saga med magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Charlie passar perfekt i rollen som Aladdin, vi valde honom för att han har en egen personlighet som charmade oss alla, han har en bra röst, bra replik och han är väldigt ödmjuk, säger producent Anna Norberg. ´

Det ska bli väldigt spännande att få spela denna roll berättar Charlie. Han har alltid älskat musikaler och känner sig lite hemma som Aladdin, eftersom de båda är ganska äventyrslystna. Charlie tycker det ska bli otroligt kul att få vara en del av den magiska värld som Äventyret Aladdin bjuder in till.

Charlie Grönvall musikaldebuterar

Charlie medverkade i TV4:s musiktävling Idol 2016 och var en av de mest populära deltagarna, han slutade på en 3:e plats i finalen. Nu får han dessutom möjlighet att göra Äventyret Aladdin tillsammans med Idol-kollegan Renaida Braun som spelar prinsessan Safa. Charlie har också tävlat i Melodifestivalen, tillsammans med bland annat sin bror Felix så tävlade han i SVT:s stora musikfest med bandet ”Little Great Things” 2014.

Charlie debuterar nu som musikalartist men vad vi sett hittills så kan det inte bli annat än succé. Han beskriver dessutom sig själv som lite av en teaterapa privat och vi får ju inte heller glömma att han är son till Nanne Grönvall som är en riktig musikalstjärna, så det finns förmodligen gott om det i hans blod också.

Om Äventyret Aladdin

Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar.

Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa (Renaida Braun). Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar (Kim Sulocki), den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan? Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?

Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

Äventyret Aladdin – det enda äventyr du behöver!

Aladdin_Allmän_1200x627px_100

Biljetter

Vill du se hur Charlie tolkar sin roll som Aladdin? Skaffa din biljett till Waterfront eller till någon av de föreställningarna som musikalen kommer att besöka under vintern och våren 2018:

drosenorberg.se/forestallningar

 


Världspremiär för Äventyret Aladdin

29 mars, 2017

Dröse & Norberg, producenterna bakom publik- och kritikersuccéerna Snövit – the Musical och Trollkarlen från Oz, är tillbaka och presenterar nu stolt Äventyret Aladdin. Världspremiär 26 december 2017 på Stockholm Waterfront med efterföljande Sverigeturné vintern och våren 2018. Äventyret Aladdin är en komisk äventyrsmusikal för hela familjen med skådespelare från den svenska artisteliten, en stor ensemble, spektakulär iscensättning och nyskriven originalmusik.

Äventyrsmusikal för hela familjen

Äventyret Aladdin – det enda äventyr du behöver! Lämna den kalla Norden och följ med till den mytomspunna orienten. Magiker, flygande mattor och vilda dromedarer. Humor och drama möter kärlek och ljuv musik. Lägg därtill en lustig och lite försmådd ande så får du ett fartfyllt och riktigt roligt äventyr för alla mellan 3 och 100 år. I huvudrollerna ser vi stjärnor som Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun.

Det ska bli tokroligt att vara med i Aladdin, säger Marko Lehtosalo som gestaltar den hemska och baksluge magikern El Zallham.

Jag har tidigare arbetat med Dröse & Norberg i föreställningen Trollkarlen från Oz. Jag tycker att de är väldigt bra på att ta gamla sagor och modernisera dem, få sagorna att vara aktuella och lite busroliga. Det är nog därför som jag tackade ja till att vara med i Äventyret Aladdin, fortsätter Marko.

– Det är ett bra gäng och en rolig historia och så är det kul för mig att få spela så där otroligt ond och grym (fniss). Jag får ofta spela ganska roliga och galna roller så det ska bli kul att få visa den ”mörka” Markoolio också. Jag lovar att Äventyret Aladdin kommer bli en upplevelse som ni aldrig tidigare sett.

Att spela för alla barn och vuxna och att det är en familjeföreställning, det tycker jag är det roligaste med Aladdin, fortsätter Claes Malmberg. I Äventyret Aladdin spelar Claes rollen som Anden. En omåttligt försmådd ande som försöker, på sitt alldeles egna lilla vis, bistå sin mästare med något sånär precisa önskningar som inte alltid går enligt planerna. Som Markos ohängde kumpan ser vi den karismatiske kroppsekvilibristen Kim Sulocki i rollen som den fett svängande dromedaren Jabaar.
aladdin

Jag tycker att det ska bli jättekul att vara med i Äventyret Aladdin. Det är speciellt det där med de tre önskningarna. Att man kan få precis vad som helst är ju en kittlande tanke, säger Kim.

Jag ser fram emot att jobba med Marko, det är han och jag som är ”the very bad guys” här.

Musikaldebuterande Charlie Grönvall och Renaida Braun spelar Aladdin och prinsessan Safa.

Jag har alltid älskat musikaler och sagan Aladdin har något väldigt speciellt, säger Charlie. Att få göra en av huvudrollerna känns helt fantastiskt.

Jag är med i Äventyret Aladdin eftersom jag älskar att sjunga och dansa, fortsätter Renaida. Jag måste dock lära mig hur en prinsessa rör sig, jag är mer cool i verkligheten … tror jag.

Äventyret Aladdin

Handling Äventyret Aladdin är berättelsen om en fattig yngling vid namn Aladdin (Charlie Grönvall), som rövas bort av El Zallham (Markoolio), en ond och gniden trollkarl, för att hämta en magisk oljelampa från en grotta. Aladdin hittar lampan och när han rengör den dyker en lustig och något försmådd ande upp (Claes Malmberg). Anden äger förmågan att uppfylla all världens önskningar. Aladdin blir med andens hjälp en rik ung man, han klär ut sig till en prins för att fånga hjärtat hos landets prinsessa Safa (Renaida Braun). Under tiden smider trollkarlen lömska planer och stjäl tillbaka den magiska lampan med hjälp av sin kumpan Jabaar (Kim Sulocki), den fett svängiga dromedaren. Vad händer sedan?

Lyckas Aladdin överlista trollkarlen? Vågar han berätta sanningen om sig själv för prinsessan? Och vad håller den flygande mattan-Zlatan på med?

FAKTA

På scen: Markoolio, Claes Malmberg, Kim Sulocki, Charlie Grönvall och Renaida Braun med stor ensemble.
Manus och regi: Robert Dröse. Producent: Anna Norberg. Originalmusik: 12 nyskrivna låtar av Martin Landh.
Världspremiär: 26 december 2017 på Stockholm Waterfront. Sverigeturné vintern och våren 2018.
Längd: ca 2 timmar och 20 minuter (inkl 25 min paus). Sittkuddar finns. Begränsat antal. Bildskärm finns.
Produktion: Dröse & Norberg Production AB, drosenorberg.se