Claes Malmberg


Uppdrag: 
Skådespelare
Produktion: 

 

Claes Malmberg blev rikskänd för sin roll gur Ronny Jönsson. Han gick sedan över till att turnera som ståuppkomiker och slog sig då ihop med Lennie Norman. Tillsammans gjorde de en större föreställning och tv-programmet Måndagsklubben (som senare blev Onsdagsklubben) på Kanal 5 med Caroline Giertz som programledare.

Claes har en gedigen erfarenhet som skådespelare och har medverkat i en rad uppsättningar. Han har varit med i Les Misérables på Cirkus i Stockholm, Annie på Nöjesteatern i Malmö, Little Shop of Horrors och ck en Guldmask för bästa manliga huvudroll i e Producers – Det våras för Hitler i Anders Aldgårds regi på Chinateatern. Han har medverkat i Astrid Lindgren- lmer som Lotta på Bråkmakargatan och Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt. Han har berättat fräckisar

i tv-programmet Pratmakarna, medverkat i dramaserien Saltön och spelat i komediserier som Kusiner i kubik och Pappas Flicka. Han har även synts i TV-underhållningsprogram som Doobidoo, Sing-A-Long och Så ska det låta.

De senaste åren har han bland annat spelat på Gunnebo slott utanför Göteborg. Han har haft ett samarbete med regissören Anders Aldgård, som resulterat i era föreställningar, både vad gäller enmansshower och musikaler. Malmberg deltog i Melodifestivalen 2013 tillsammans med Tommy Körberg, Mats Ronander och Johan Rabaeus i gruppen Ravaillacz. De tog sig till nal och slutade på en tiondeplats.

I Äventyret Aladdin spelar Claes rollen som Anden. En omåttligt försmådd ande som försöker, på sitt alldeles egna lilla vis, bistå sin mästare med något sånär precisa önskningar som inte alltid går enligt planerna. 

 

Fotograf: Peter Knutson