På Bettet

Urpremiär 15/2 av farskomedin På Bettet i produktion av Dröse & Norberg Entertainment som sedan följs av Sverigeturné. Under 2013 får 70 städer besök av en stjärnspäckad ensemble i denna vampyrosande föreställning

Folkkära vampyrer

På Bettet följer de senaste årens vampyrtrend men gör det i ett svenskt och folkkärt format. Det blir lagom otäckt och främst roligt; humor med musikalinslag där flera ur ensemblen har diger musikbakgrund. Pernilla WahlgrenJanne ”Loffe” Carlsson och Carina Lidbom behöver ingen närmre presentation, Pernilla Parszyk känner vi igen som ComHem-Judit, Andreas Nilsson spelade länge med R.E.A. och Robert Rydberg var insticksgäst hos Måns Zelmerlöw på Allsång på Skansen och mederkade även i Spamalot.

Urpremiär sker i Linköping den 15/2, med två genrep 13/2 och 14/2 på Dieselverkstaden i Nacka. Sedan följer en 36 städer lång vårturné, ett gästspel med tolv föreställningar påPite Havsbad i juli-augusti för att sedan fortsätta på höstturné (biljetter till denna släpps senare i vår).

Vampyr- och varulvsnummer i bästa Twilightstil utgör grunden

-  Idén till På Bettet slog ner som en vampyrloska på mitt skrivbord, berättar Robert Dröse, manusförfattare och regissör.

-  Jag satt där och skulle skriva en fransk inspirerad krogshow som kallades Le Rouge. Jag drog mig till minnes en natt som jag spenderat på ett vandrarhem i Södertälje. Utanför rummet som jag fått tilldelat mig fanns en trapp. Mitt i denna trapp satt det en liten oval dörr som var låst med ett grovt hänglås. Någon hade klistrat upp en lapp på dörren. Det var skrivet med en röd tuschpenna och det stod ” The Attic” på lappen. Jag sov dåligt i Södertälje…

-  Men inget ont som inte har något gott med sig! Detta inspirerade mig till ett Vampyr och Varulvsnummer i bästa Twilight stil, fortsätter Dröse.

-   När jag sedan fick se detta nummer live så tyckte jag att vampyrerna var väldigt trovärdiga och att det skulle vara roligt att stoppa in dem i ett annat sammanhang. Jag kände hur pulsen började slå och hur halspulsådern började svälla… Idén till På Bettet tog form och slank ner på tangentbordet.

Ett dreamteam på scenen

– Vi har byggt ett dreamteam! säger Anna Norberg, producent och marknadschef på Dröse & Norberg.

– Det var en fröjd att jobba med två komikerrävar som Carina och Loffe i vår fars ”Nu är det klippt”, så vi är otroligt glada att de ville vara med i ”På bettet”. Resten av gänget är också klockrent. Andreas Nilsson har en otrolig komisk begåvning och Robert Rydberg fastnade vi för när vi såg hans fantastiska prestation och komiska tolkning i ”Spamalot”.

– Det är härligt att ha Pernilla Wahlgren med som jag och Robert jobbade med i ”Grease” 1992 (!) och kul att se henne i en annorlunda roll. Pernilla Parzsyk är otroligt rolig och har blivit folkkär genom reklamfilmerna med Judit & Judit. 

Märkligt bleka föräldrar

Handlingen kretsar kring ett pensionerat radhuspar i Sigtuna. På Mårtensafton ska deras prästvigde son Anders komma på middag och presentera sin flickvän Jenny, som är dottertill den beryktade ärkebiskopen Lennart Venberg.

Sonen Anders upptäcker att föräldrarna fått skrämmande personlighetsförändringar under en körresa till Rumänien. Vad hände egentligen vid den sista konserten på slottet Bran? 

Kommer ärkebiskopen acceptera Anders och hans märkligt bleka föräldrar? Kommer den påträngande grannen och hans dominanta fru Hedvig att gå hem någon gång? Vad finns egentligen i gillestugan och vem spelar på familjens ostämda orgel? 

På Bettet ger dig svaren och suger skratten ur dig!

Pressbilder

PressmeddelandenPresskontakt

Kontakt person:
Telefon:
Epost:

Robert Dröse Regissör Läs mer
Andreas Nilsson Skådespelare Läs mer
Carina Lidbom Skådespelare Läs mer
Janne Carlsson Skådespelare Läs mer
Pernilla Parzsyk Skådespelare Läs mer
Pernilla Wahlgren Skådespelare Läs mer
Robert Rydberg Skådespelare Läs mer