Snövit 2012

Nerv, humor och ett samtida snitt i modern version av Snövit. Dröse & Norberg Entertainment sätter upp den klassiska sagan på nytt i Stockholm och på Sverigeturné med premiär annandag jul på Rival.

Snövit – en riktigt hjältinna

På scen står 20 personer och dansar till dansgolvsdängan ”Konrad – let’s party now”. Musikalen Snövit är ett nöje på många nivåer och musiken spänner från klassiska musikalballader till rock, country och house.

Handlingen är känd av de flesta och vi har tagit oss friheten att sätta vår egen personliga prägel på sagan. För oss är Snövit en riktig hjältinna! Hon är modig som inte låter sig slås ned vare sig av ”Ta- det-väldigt-gift” eller ”Ligg – för alltid still – gift” som häxan förgiftar henne med (spelad av Anna Norberg, som vi senast såg som Stig Helmers flickvän i ”Hälsoresan”).

Robert Dröse, regissör och koreograf, som valt att fokusera mer på Snövits resa och äventyr än kärlekssagan, kommenterar temat:

”För mig är Snövit en hjältehistoria. Ett porträtt av tjejen som bryter sig loss, utsätts för faror och prövningar – och som slutligen vinner”.

”I en värld där 95 % av all världsdramatik är skriven av män för män är det roligt att berätta sagan om en liten flicka som växer upp och bli en modig tonåring”.

”Vi måste våga stanna upp i det allvarliga i vissa scener för att historien ska bli intressant på riktigt”.

Pressbilder

PressmeddelandenPresskontakt

Kontakt person:
Telefon:
Epost:

Robert Dröse Regissör Läs mer
Alexander Stocks Läs mer
Anna Norberg Läs mer
Anna-Lill Karlberg Läs mer
Figge Norling Läs mer
Henning Ledstam Läs mer
Joakim Nätterqvist Läs mer
Johan Ringström Läs mer
Johan Wennerstrand Läs mer
Marit Eriksson Läs mer
Stina Eriksson Läs mer